Как да изберем размера на нашето бижу?

Разберете как да поръчате идеалния размер бижу за вас!

За гривни

За да създадем перфектната гривна за вас ни е необходимо да знаем размера на вашата китка.

Първият начин да я премерите е да вземете шивашки метър и да измерите обиколката на ръката ви там, където обичайно носите бижутата си.

Вторият метод е когато нямате метър под ръка. В този случай можете да използвате конец, връзка или подобно, отново за да определите обиколката. След това измервате установената дължина с обикновена линия, върху която налагате използваната връвчица.

Този размер ни е необходим, за да съобразим големината на бижуто в зависимост от това, от какъв материал е то и колко големи са неговите елементи.

 

За колиета и чокъри

Ако искате да знаете колко дълго колие ще получите и как ще стои на вашата фигура може да използвате горната графика за приблизително визуализиране.

За по-голяма точност може да използвате шивашки метър или шнур/връвчица. Проверете в описанието на избрания от вас продукт каква е дължината, която е упомената. Вземете вашия метър и направете окръжност от 0см до посочените в описанието. Наложете на себе си и ще получите приблизителната визия.

ВНИМАНИЕ: Хубаво е да опънете леко метъра в долната част, защото повечето колиета имат висулки, които опъват синджира и той придобива V-образна форма, вместо U-образната такава на шивашкия метър.